distribuitori
Crema
Gusto
Suave
Pasion
Cafea boabe
Please roatate your device
to landscape mode
Cafea boabe Jezabel Crema boabe de cafea
mediu
Jezabel Crema

Creata special pentru automatele de cafea,
Jezabel Crema ofera un amestesec cu un
corp excelent, crema fina si o aroma
intensa, cu gust de ciocolata neagra.

Clasificare: Robusta
Origine: plantatii orientale
Caracteristici: corp remarcabil, cremozitate
Gust: cafea boabe cu gust intens, corp excelent, aroma cu note de cereale prajite si ciocolata neagra
Cafea boabe Jezabel Gusto Boabe de cafea
mediu
Jezabel Gusto

Jezabel Gusto ofera un gust perfect echilibrat, este o cafea boabe cu o aroma puternica, dulce si rafinata ce va incanta simturile chiar si celor mai pretentiosi clienti!

Clasificare: Robusta & Arabica
Origine: (50%) arabica din America Centrala si de Sud si (50%) din plantatii orientale si indiene
Caracteristici: cafea boabe cu un corp remarcabil, cremos
Gust: nuci prajite, fructe confiate
Cafea boabe Jezabel Suave boabe de cafea
mediu
Jezabel Suave

Creat special pentru reteaua HoReCa, cafeaua boabe Jezabel Suave se remarca prin savoarea vibranta si persistenta oferita de aroma fina de caramel si nuci prajite.

Clasificare: Cafeterie (continut ridicat de Arabica)
Origine: (75%) Arabica din Africa, America Centrala si de Sud si (25%) Robusta din plantantii indiene
Caracteristici: exclusiva
Gust: caramel si nuci prajite; gust notabil, vibrant si persistent. Aciditatea fructata da acestui amestec note proaspete distincte care se contopesc cu arome intense, de la cacao la caise uscate.
Cafea boabe Jezabel Pasion boabe de cafea
mediu
Jezabel Pasion

Jezabel Pasion ofera cea mai selecta combinatie a soiurilor recunoscute de cafea Arabica din Africa, America Centrala si de Sud, avand o aroma intensa si un parfum desavarsit.

Clasificare: Arabica
Origine: America Centrala si de Sud si plantatii Africane
Caracteristici: nobila, fina, aromata
Gust: cafea boabe cu gust fructat de struguri si capsuni uscate, parfum intens de anason si arome de cardamom

Conditiile ideale pentru cultivarea cafelei se gasesc in intreaga lume, de-a lungul zonei ecuatoriale. Aceasta zona este numita “Bean Centura” si este situata între latitudinile 25 de grade Nord și 30 de grade sud.

Boabele de cafea arabica cresc cel mai bine la altitudini mari , in timp ce boabele de cafea robusta prefera o temperatura mai mare si pot creste si la altitudini mai mici. Varietatea plantei , chimia solului , cantitatea de precipitatii si de soare , altitudinea la care arbustul creste, toate pot afecta gustul cafelei. Va vom prezenta cateva zone de cultivare a boabelor de cafea :

1. Etiopia este locul de nastere al cafelei . Consideram boabele de cafea etiopiene a fi unele dintre cele mai bune din lume . Cea mai mare parte a cafelei are note fructate si florale. Cele mai importante zone pentru cultivarea cafelei sunt: Sidamo , Yirga Cheffe , Limmu si Harar .

2. Brazilia este cea mai mare tara producatoare de cafea boabe din lume. Sunt cultivate atat cafea boabe arabica cat si cafea boabe robusta, iar clima, calitatea solului si altitudinea, determina care varietate va creste cel mai bine si in ce regiune. O ceasca de cafea braziliana este dulce si putin acida.

3. Kenya este una din cele mai bune si mai apreciate cafele din lume. Boabele de cafea au o aciditate mare, aroma bogata de fructe si corp plin . Boabele de cafea sunt cultivate la poalele muntelui Kenya, de multe ori de micii fermieri. Kenya are propriul sistem de clasificare unic. Kenya AA are cele mai mari boabe de cafea.

4. Guatemala are boabe de cafea de foarte buna calitate gust distinctiv de ciocolata picanta. Exista trei regiuni principale de crestere – Antigua, Coban si Huehuetanango – fiecare cu un peisaj extraordinar si sol vulcanic bogat. Microclimatul influențează puternic calitatea si aroma de cafea boabe (cultivate la altitudini de 1370 metri sau mai mult).

5. Yemen este tara in care au fost cultivate boabele de cafea prima data. In mici gradini familiale puteti gasi aproape intotdeauna caiva arbusti de cafea. Deoarece apa este rara in aceasta tara arida, boabe de cafea cultivate aici tind sa fie mai mici si mai neregulate in marime si forma. Lipsa de apa inseamna ca boabele de cafea vor fi procesate uscat dupa recoltare. Cafeaua yemenita are un gust distinctiv, care este profund , bogat si unic. P.S.Calitatea boabelor de cafea determinata de aceeasi marime si culoare a acestora, reprezinta un mit.